خانواده اولین و اساسی ترین نهاد در جامعه و محبوب ترین نهاد از نظر اسلام است . خانواده سالم و باثبات می تواند افرادی سالم ، متعادل و مفید را به جامعه تحویل دهد .
در این میان زوجهای جوان که آینده سازان کشور هستند و سلامت جامعه در گرو تامین سلامت این قشر از افراد جامعه است نقش مهمی را ایفا می کنند. و چون یکی از بهترین فرصت ها برای آموزش و آگاه سازی این گروه قبل از ازدواج می باشد بدین منظور مراکز مشاوره قبل از ازدواج و مشاورین مستقر در آن وظیفه ارتقاء آگاهی زوجین نسبت به روابط زناشویی ، تنظیم خانواده و مشکلات مربوط به رشد بی رویه جمعیت ، خطرات ناشی از حاملگی در سنین زیر 18 سال و بالای 35 سال ، مراقبتهای لازم در دوران بارداری ، انجام واکسیناسیون و مشاوره ژنتیک در صورت لزوم و بهداشت روانی و بیماریهای پس از ازدواج و … را برعهده دارند .
تحقیقات نشان می دهد هر ساله بیش از نیم میلیون زن در اثر مشکلات و مسائل بارداری و زایمان جان خود را از دست
می دهند و مرگ تقریباً یک سوم از نوزادان جهان به دلیل زایمانهای زیاد و یا نزدیک به هم و همچنین حامله شدن زنان مسن و یا بسیار جوان است . بالا بودن آمار ازدواج های فامیلی در ایران ، احتمال انتقال بیماریهای ژنتیکی به فرزند یک زوج که آرزومند داشتن کودکی سالم بوده اند را افزایش می دهد همین امر چه بسا باعث ایجاد تنش در خانواده و حتی از هم پاشیدگی آن شود . بروز مشکلات دیگر مانند حاملگی ناخواسته ، سقط های غیرایمن و ناسالم ، تولد نوزادان کم وزن و مشارکت کم مردان جامعه در امر تنظیم خانواده و … به نداشتن آگاهی لازم در خصوص مسائل بهداشتی در زوجهای در آستانه ازدواج برمی گردد . با توجه به اهمیت موضوع لزوم برنامه ریزی دقیق تر در خصوص آموزش جوانان و اقشار مختلف جامعه و جلب همکاری تمام دستگاه های ذیربط در رابطه با آموزش های قبل از ازدواج در جهت پیشگیری از مخاطرات آن ، افزایش تعداد مراکز مشاوره و به روز کردن اطلاعات و تغییر محتوی و شکل برنامه مشاوره ، تهیه و چاپ مجموعه های آموزشی جهت ارائه به زوجین ، سرمایه گذاری و توجه بیشتر از سوی مسئولین به این مراکز ضروری به نظر می رسد .