روانشناس خوبزوج درمانی
دلایل نادرست ازدواج
مرداد ۳۱, ۱۴۰۰
روش های مقابله با همسر عصبانی
شهریور ۱, ۱۴۰۰

نشانه های بارز طلاق عاطفی

دکتر پیرایش در این خصوص گفت :طلاق عاطفی به سرد شدن روابط میان زوجین گفته می‌شود که این سردی تمامی جنبه‌های زندگی مشترک زن و مرد مانند روابط عاطفی و روحی، تعاملات گفتاری و روابط جنسی را در بر می‌گیرد. در این مواقع ریشه‌های شادی و نشاط در زندگی مشترک زن و مرد خشک شده و هر کدام در دنیای خود به سر می‌برند. به تدریج طلاق عاطفی تا آنجا پیش می‌رود که هر یک از زوجین برای دیگری حکم هم خانه پیدا می‌کند که صرفا به بودن با هم عادت کرده‌اند. عدم درک صحیح از یکدیگر، عدم شناخت کافی از روحیات طرف مقابل و در نهایت بی علاقگی و از بین رفتن صمیمیت نسبت به همسر خود باعث می‌شود که پدیده طلاق عاطفی در زندگی زوج‌ها به‌ وجود بیاید. مشاوره طلاق می‌تواند مانعی در برابر پیشروی طلاق عاطفی به سمت جدایی واقعی زوجین باشد. 

علائم و نشانه های طلاق عاطفی چیست؟

طلاق عاطفی، پیش مقدمه‌ای برای کمرنگ شدن صمیمیت در زوجین و عمیق شدن تنش‌های بین آنان است؛ همچنین از مهم‌ترین دلایل طلاق و جدایی در زوجین می‌باشد. جدایی می‌تواند در ابتدا برای افراد نامشخص بوده و نتوانند تشخیص دهند که در کجای رابطه مشکل پیش آمده است. در ادامه علائم و نشانه‌هایی از طلاق عاطفی را بیان کرده‌ایم:
1- کم شدن یا نبود روابط عاطفی بین زوجین
2- عدم شکایت یا انتقاد از مشکلات و بی تفاوت شدن نسبت به یکدیگر
3- وقت نگذاشتن برای همسر و زیاد شدن خوش گذرانی‌های خارج از خانه
4- نداشتن روابط جنسی و معاشقه
5- تمرکز عاطفی روی فرزند به صورتی که تمام مهر و محبت پدر یا مادر به سمت فرزند می‌رود.
6- نپسندیدن و اهمیت ندادن به طرز فکر همدیگر
7- بی اعتمادی نسبت به یکدیگر
8- کاهش وابستگی‌ زوجین به هم
9- بروز دادن راز‌ها و مسائل زناشویی به بیرون از خانه
10- به رخ کشیدن اشتباهات، مسائل کوچک و سرزنش کردن یکدیگر
11- پرداختن به مسائل گذشته به جای اندیشیدن به مسائل پیش رو
12- کاهش چشمگیر شور و هیجان در زندگی
13- عدم پذیرش مشکل یا ماندن در وضعیت سکوت که منجر به تشکیل ائتلافی علیه همسر می‌شود.

ریشه طلاق عاطفی در چیست؟

عدم آموزش مهارت های زندگی به جوانان را به عنوان مهم ترین ریشه فاصله عاطفی بین زن و شوهر می باشد. برخی از افراد نمی  توانند در کنار هم زندگی کنند و لذا طلاق رسمی یا عاطفی صورت می گیرد. در واقع برخی از زوجین زیر یک سقف زندگی می کنند، اما هیچ احساس و جذبه ای برای یکدیگر ندارند. زن و شوهری که دچار طلاق عاطفی هستند به اوج بی تفاوتی نسبت به هم می رسند و بی تفاوتی آخرین مرحله بی احساس بودن انسان است.
زن و مرد مانند دو قطب مثبت و منفی یک باتری هستند، یعنی ویژگی‌های کاملا متفاوت دارند و لذا لازم است زن ویژگی های مردان و مرد ویژگی های زنان را بشناسند تا مشکلات به حداقل برسد.

راه های های پیشگیری از طلاق عاطفی :

برداشت  های منفی از یکدیگر را کنار بگذارید و درک متقابل داشته باشید

 پیش از بیان دلخوری به همسر، اول کل جریان را روی کاغذ بنویسید. زیرا نوشتن، هم سبب آسودگی شما می شود، هم سهم خودتان از دلخوری آشکار می شود.

احترام گذاشتن و وقت صرف کردن برای همسر قبل از تماس فیزیکی اهمیت دارد

محبت کردن

به اشتباهات خود اشاره کنید و از همسرتان عذرخواهی نمایید

توجه به جنبه  های مثبت زندگی

استفاده از کلمات تایید آمیز

طلاق عاطفی باعث می شود میزان اعتماد افراد به یکدیگر کم شده و نسبت به یکدیگر دچار سوء تفاهم شوند افراد خانواده مدام دچار اشتباه شده و به دلیل نداشتن تکیه گاه جدی در زندگی احساس یاس و سرخوردگی می کنند و با انواع بیماری های روانی و روحی دچار می شوند.

از یک سو زنانی قرار دارند که در این زندگی صاحب فرزند بوده و فاقد پشتوانه و حمایت مادی و معنوی هستند و امکان تامین معاش خود را ندارند.

بنابراین ناچارند با وضعیت موجود سازگاری کنند و به رغم بی مهری و بی توجهی شوهر به سقف مشترک زناشویی در کنار فرزندان تن دهند و از سوی دیگر مردانی هستند که استطاعت پرداخت مهریه را ندارند، بنابراین تحمل شرایط موجود را ترجیح می دهند اما غافل این که هر یک برای پر کردن خلا های عاطفی خود، فرد دیگری را جایگزین کرده اند.

در طلاق عاطفی زوجین هیچ گونه حس، نشاط و درک متقابلی ندارد و در واقع به اجبار زیر یک سقف زندگی می کنند ممکن است خانمی به دلیل فشار اقتصادی و این که شغل و درآمدی ندارد مجبور است با همسرش زندگی کند. مادر همواره از دوری فرزندش نگران است و این که در صورت جدا شدن ممکن است فرزندش را از او بگیرند یا فرزندش آسیب می بیند، بنابراین به دلیل فرهنگ جامعه یا حتی فشار خانواده نمی تواند طلاق بگیرد، در چنین خانواده ای زوجین مجبورند بدون این که تفاهمی داشته باشند زیر یک سقف زندگی کنند. بنابراین اختلافات بین زوجین به تدریج باعث دوری و سرخوردگی آن ها شده و طلاق عاطفی پیش می آید بسیاری از مواد طلاق عاطفی منجر به طلاق قانونی می شود.

از مهم ترین راهکارها برای درمان مشکل طلاق عاطفی میان طرفین، مراجعه به مشاوره و طی کردن جلساتی برای معالجه فردی برای درمان روحی و روانی و جلساتی برای معالجه دو نفره با حضور طرفین برای ترمیم روابط بین آن ها است.

راه حل دیگر پایین آوردن توقعاتی است که زوجین از یکدیگر دارند، آن ها باید به یکدیگر بفهمانند که در هر شرایطی خود فرد برای او مهم تر از توقعات طرفین است همین به طرف مقابل احساس آرامش و اطمینان می بخشد، در حالی که توقعات بالای زوجین از یکدیگر جدا می کند و باعث سوء تفاهماتی غیر واقعی میان آن ها می شود باید اوضاع را به گونه ای تغییر دهید که دو طرف احساس کنند می توانند به یکدیگر تکیه کنند.

خانه‌ای که زوجین را فراری می‌دهد

در این خانواده‌ها افراد نسبت به خانه خود حسی که باید داشته باشند را ندارند. همه افراد خانواده به هر نحوی می‌خواهند زمان کمتری را در خانه سپری کنند.

جو سرد، بی‌روح و سکوت خالی از شور و نشاط در خانه حاکم است و این جو همه را فراری می‌دهد. بچه‌ها در این خانه هیچ حس امنیت و آرامشی دریافت نمی‌کنند و بیشتر تمایل دارند وقت خود را بیرون از خانه و با دوستان خود بگذرانند؛

جامعه ناامن آماده پذیرش این افراد است و متاسفانه این بچه‌ها تمایل به استفاده از موادمخدر، ارتباط‌های ناسالم و نامشروع و انجام کارهای خلاف و غیرعرف نشان می‌دهند و هم به خود و هم به جامعه آسیب وارد می‌کنند و برخی نیز دچار افسردگی و در خود فرورفتن می‌شوند و مسلما چنین بچه‌هایی برای آینده خود و تشکیل یک زندگی جدید هیچ الگوی مناسبی پیش‌رو نداشته‌ و شاید آن‌ها نیز در آینده دچار مشکل پدر و مادرهای خود شوند.

یا اول ازدواج یا سال‌ها بعد این اتفاق میفتد

در هرسنی و با هرشرایطی می‌توان انتظار به وجود آمدن را داشت؛ نمی‌توان گفت که علت به وجود آمدن طلاق عاطفی خانواده‌ها به هم شباهت دارد؛

این مشکل می‌تواند در رابطه یک زوج جوان که سن ازدواج آن‌ها 2تا 3 سال است رخ دهد یا می‌تواند در یک خانواده‌ای که چند بچه کوچک و بزرگ دارند باشد یا حتی در خانواده‌ای که بچه‌هایشان به حدی رسیده‌اند که هرکدام به دنبال زندگی خود رفته‌اند رخ دهد که به اصطلاح به این مرحله سندرم آشیانه خالی نیز گفته می‌شود.

اما بیشترین میزان طلاق عاطفی در سال‌های اول ازدواج رخ می‌دهد، وقتی کم‌کم بچه‌ها به جمع خانواده‌ اضافه می‌شوند و زوج سرگرمی بیشتری نسبت به قبل دارند. این مسئله کمتر احتمال دارد ولی با بزرگ‌تر شدن بچه‌ها باز هم احتمال طلاق عاطفی پررنگ می‌شود.

در یک زندگی زناشویی زوج‌ها در طول مسیر هدف‌هایی دارند و وقتی این هدف‌ها به حداقل می‌رسد می‌توان انتظار طلاق عاطفی را داشت.

ایا شما هم احساس می کنید که علاقه تون کم رنگ تر شده است ؟برای پیشگیری از این اتفاق به یک #مشاور خوب #دکتر امیر پیرایش #مرکز ندای ارامش روان مراجعه بفرمایید

نیاز به مشاوره حضوری در این خصوص دارید ؟!


اگر در این خصوص نیاز به مشاوره حضوری دارید می توانید با پزشک و روانشناس متخصص ٬ دکتر امیر پیرایش تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید ٬ در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا با شماره مرکز ندای ارامش روان 02144297670تماس حاصل فرمایید .

کلینیک ندای ارامش روان با مدیریت دکتر امیر پیرایش تخصصی ترین مرکز در غرب تهران

نیاز به ویزیت یا مشاوره در منزل دارید؟


اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره موبایل مرکز روانشناسی ندای ارامش روان 09924793881 تماس حاصل فرمایید .

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!


اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp و .. صورت گیرد ٬ برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره 09924793881 تماس حاصل فرمایید