مشاوره پیش از ازدواج, مقالات

مشاوره ازدواج به چه دردی می خورد؟؟

دکتر امیر پیرایش :مشاوره ازدواج چیست و چگونه می تواند به ما کمک کند؟
آیا تمام نامزدها و زوجینی که قصد ازدواج با هم دارند، باید به مشاور قبل از ازدواج مراجعه کنند؟
یک مشاور ازدواج حرفه ای از چه راه هایی می تواند به ما کمک کند؟
در چه مرحله ای از آشنایی باید به مشاور ازدواج مراجعه کنیم؟
و …

می دانیم که بسیاری از این سوال ها در ذهن شما است و برای پیدا کردن جواب این پرسش ها اینجا هستید، منتهی قبل از آنکه در این مقاله به صورت مفصل به جواب این سوالها بپردازیم به این نکته توجه کنید:

خيلی ها هنوز بر اين باور هستند که ازدواج هندوانه دربسته‌ای است که تا باز نشود، خوبی و بدی آن مشخص نمی شود. اکثر افرادی هم که اين حرف را می زنند، خودشان تجربه ناخوشايندی از ازدواجشان داشته‌اند و بيشتر قسمت و تقدير الهی را مقصر می دانند و نه انتخابی که خودشان کرده‌اند.

ازدواج دیگر یک هندوانه دربسته نیست!بلکه می توان با جلسات مشاوره اگاهی بیشتری کسب کرد.

اما يادمان نرود موقع خريد‌کردن همان هندوانه دربسته‌ای که نگران سالم يا خراب‌بودن آن هستيم، از تجربه آقای ميوه‌فروش استفاده می کنيم و از او می خواهيم که خوبش را برايمان سوا کند (البته اگر ميوه‌فروش قابل‌اعتمادی باشد).
مشاوره قبل از ازدواج هم همين نقش را برای ما بازی می کند:
شما هرچقدر هم که فکر کنيد بهترين مرد يا زن روی کره زمين را پيدا کرده‌ايد، باز هم به‌دليل هيجانات ناشی از علاقه زياد ممکن است دچار خطا شويد و تصميم اشتباهی بگيريد. مشاوره پيش از ازدواج، همين دوراهی ها و چاله‌هايی را که ممکن است در آن بيفتيد و خود و طرف مقابلتان را بدبخت کنيد، برايتان مشخص می کند و يک نقشه راه درست برای تشکيل يک زندگی مناسب را در اختيارتان قرار می دهد.

و نکتۀ دیگر اینکه، خیلی از فروشندگان هندوانه به شرط چاقو می فروشند! یعنی همان موقع با یک چاقو قسمت کوچکی از هندوانه را بریده و به شما نشان می دهد و شما می توانید تصمیم مطمئن تری بگیرید.
حالا این به شرط چاقو در مسئلۀ ازدواج، خود را به شکل مرحلۀ آشنایی قبل از ازدواج با نظارت یک مشاور ازدواج حرفه ای نشان می دهد.

آیا شما هم در یک رابطه عاطفی هستید؟
آیا برای اینکه تصمیم درستی بگیرید نیاز به راهنمایی و مشاوره دارید؟ دکتر امیر پیرایش در زمینه زوج درمانی و پیش از ازدواج و خیانت
ما تخصص لازم را در این زمینه داریم. کافی است با ما تماس بگیرید:


02144297670

02144244916

چه ضرورتی دارد قبل از ازدواج با فردی مشاوره ازدواج انجام بدهيم؟

تصميم به ازدواج يکی از مهم‌ترين اتفاق‌هايی است که در زندگی هر کس اتفاق می افتد. از آنجايی که قصد ما از ازدواج‌ کردن تشکيل يک خانواده بوده و قرار است در زير سايه اين خانواده فرزندی به وجود بيايد و رشد کند، بايد در انتخاب فردی که قرار است با او تشکيل زندگی بدهيم، بسيار دقيق و نکته‌سنجانه عمل کنيم؛

مثلا در يک مورد، خانمی بعد از چندين سال ازدواج به بنده مراجعه کرده بود و خواستار جدايی بود، به اين دليل که صاحب فرزندی شده بود که اين فرزند دچار نقص عقلی بود و اين مسئله را از پدر خود به ارث برده بود و خود اين خانم عنوان می کرد که در زمان آشنايی اش اين نقص را می دانسته و صرفا از روی علاقه با اين آقا ازدواج کرده است.

يلی از افراد به‌دليل غالب‌شدن هيجان‌هايی در زمان آشنايی، قادر به تصميم‌گيری درست نيستند و بسياری از خطا و ايرادهايی که وجود دارد و بعداً ممکن است در زندگی زناشويی مشکل‌ساز شود، نمی بينند و تمايل دارند که از فرد مورد علاقه خود ايده‌آل‌سازی کنند.

کمک‌گرفتن از يک مشاور پيش از ازدواج، اين خاصيت را دارد مواردی را که ممکن است در زندگی آن دو نفر باعث ايجاد بحران شود، و آن دو نفر به دلیل غلبۀ هیجانات و احساساتشان نمی توانند ببیند و تحلیل کنند را شناسايی کند.

این نکته هم مهم است که بدانید بسیاری از اختلالات روانشناختی و اختلالات شخصیت مثل وسواس های فکری و عملی ، اختلال شخصیت مرزی ، اختلال خودشیفتگی، بسیاری از روان پریشی ها (اختلالات اسکیزوئید)، ممکن است در دیدارهای اول و توسط شما قابل شناسایی نباشد و تنها با انجام زمونهای روانشناختی دقیق و مصاحبۀ بالینی قابل شناسایی و کشف است.

متاسفانه هر ماه زنان و مردان زیادی به کلینیک ما مراجعه می کنند و اعلام می کنند همسرشان پس از ازدواج، به مرور علائم بیماری خود را نشان داده، و آنچنان زندگی برایشان سخت و غیرقابل تحمل شده که دیگر قادر به ادامه نیستند!

پس لطفاً مراجعه به متخصص روانسنجی و سنجش روانشناختی قبل از ازدواج را جدی بگیرید.

در چه مرحله‌ای از آشنايی دو طرف، بايد مشاوره قبل از ازدواج اتفاق بيفتد؟
دکتر امیر پیرایش گفت :مشاوره پيش از ازدواج هم در زمان آشنايی دو نفر با هم و هم بعد از مرحله خواستگاری اتفاق می افتد. به اين صورت که ممکن است دو نفر قبل از انجام مراحل رسمی خواستگاری و به‌واسطه آشنايی ای که با يکديگر دارند، احساس کنند به هم علاقه‌مند شده‌اند و مايل هستند، نزد يک مشاور بروند و ميزان تناسب همديگر برای امر ازدواج را بسنجند يا اينکه بعد از مراسم خواستگاری و تصميم قطعی برای ازدواج، اين مشاوره انجام شود.

فرآيند مشاوره در هر دو شکل، هيچ تفاوتی ندارد و يک فرايند معمول در همه اين مراحل اتفاق می افتد.

فرايند معمولی که در جلسات مشاوره قبل از ازدواج اتفاق می افتد، شامل چه مراحلی است؟ چه محتوايی دارد و چه چرخه‌ای را پشت سر می گذارد؟
دکتر امیر پیرایش گفت :
یکی از نکات اساسی در مشاوره پیش از ازدواج، شناخت دقیق طرفین است. راه های متفاوتی برای این شناخت وجود دارد. برخی از مشاوران از تست ها و ابزارهای روانسنجی استفاده می کنند و برخی دیگر با مصاحبه بالینی به این شناخت می رسند .

بعد از این شناخت زمان آن است که ببینید حالا این دو نفر با این ویژگی های شخصیتی، فکری، خانوادگی و اجتماعی با یکدیگر می توانند زندگی کنند یا نه؟ و اینکه مشکلات و چالش های احتمالی پیشِ روی آنها چیست؟

در این زمینه اطلاعات کافی به هر دو طرف داده می شود، و در نهایت توصیه های لازم در مورد ازدواج یا عدم ازدواج، و در صورت ازدواج، برای فرآیند ازدواج و ادامه زندگی، به آنها داده می شود.

خود فردی که مشاوره ازدواج را به مردم ارائه می دهد، چه مهارت‌ها و صلاحيت‌هايی بايد داشته باشد و چه دوره‌های تخصصی ای را گذرانده باشد؟
يک مشاور پيش از ازدواج خوب، علاوه بر تحصيلاتی که مرتبط با حوزه روان‌شناسی و خانواده دارد، بايد ويژگی های شخصيتی مناسب را نيز داشته باشد.
ويژگی هایی مثل صبور‌بودن و عجله‌نکردن در امر تصميم‌گيری، حافظه خوب، گوش‌دادن مؤثر و فعال، يک مشاور اين حوزه را برای تصميم‌گيری بهتر ياری می رساند.
بهتر است خود اين فرد ازدواج کرده باشد و چالش‌های اين انتخاب را گذارنده باشد تا درک بهتری از فضای همسرداری و ازدواج داشته باشد. علاوه بر اينها، گذراندن دوره‌های مرتبط با خانواده و مشاوره پيش از ازدواج بسيار کمک‌کننده است.

کلینیک ندای ارامش روان با مدیریت دکتر امیر پیرایش در زمینه های مختلف اماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد :

02144297670

02144244916

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *