روانشناس خوبزوج درمانی
مشاوره تلفنی پیش از ازدواج با دکتر امیر پیرایش
شهریور ۱۶, ۱۴۰۰
“خانواده درمانی”
آذر ۱۹, ۱۴۰۱

مراحل طلاق توافقی همه آنچه که باید در باره آن بدانید!

طلاق عموما به عنوان اخرین راه‌حل برای پایان دادن به اختلافات زوجین انجام می‌شود. علی رغم این که طلاق امری تلخ و سخت برای تمام اعضای خانواده محسوب می‌شود، با این حال در برخی شرایط زوجین تصمیم به جدایی می‌گیرند. زمانی که زن و شوهر هر دو برای جدایی رضایت داشته باشند طلاق توافقی صورت می‌گیرد. این نوع طلاق معمولا با مسالمت و سازگاری به انجام می‌رسد. تاثیر طلاق بر روی فرزندان امری غیر قابل انکار است که سبب می‌شود آسیب‌های بسیاری را متحمل شوند. قبل از انجام هرگونه اقدام بهتر است جلساتی را با مشاوره طلاق سپری کنید تا با بررسی همه جوانب و آگاهی بیشتر در این مسیر قدم بردارید.

در طلاق توافقی به نظر می‌رسد همه مسائل بستگی به زن و شوهر دارد اما الزامات قانونی هم تعیین کننده هستند. در ابتدا زن و مرد باید در مورد مسائلی که به زندگی مشترکشان مربوط است مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و جهزیه به توافق برسند و سپس برای مراحل قانونی پیش قدم شوند.

طلاق توافقی چیست و به چه صورت انجام می‌گیرد؟

طلاق توافقی یکی از انواع طلاق به شمار می‌رود که سالانه حدود 30 درصد از جدایی‌ها به صورت توافقی ثبت می‌شود. زمانی که زوجین به هردلیلی ادامه زندگی‌شان را در کنار یکدیگر نمی‌بینند به فکر جدایی می‌افتند. در این شرایط هر دو نفر به طلاق اتفاق نظر دارند. در اکثر مواقع زوجین قبل از جدایی ابتدا طلاق عاطفی را تجربه می‌کنند و رفته رفته نیاز به جدایی قانونی در آن‌ها تقویت می‌شود. اینجاست که مرد و زن به دادگاه رفته و درخواست صدور گواهی عدم امکان سازش و اجرای صیغه طلاق توافقی می‌کنند. همچنین باید تمامی شرایط مالی و غیر مالی مربوط به حقوق ناشی از عقد را بر اساس توافقات خود اعلام کنند.

مراحل طلاق توافقی به چه صورتی است؟

  1. اولین قدم زمانی است که زوجین به توافق برای جدایی برسند.
  2. در قدم دوم باید مدارک خود را تحویل وکیل طلاق بدهند.
  3. در مرحله بعد باید به دفتر وکالت بروند و توافقات خود در زمینه مهریه، حضانت فرزندان، نفقه و .. ثبت کنند.
  4. سپس باید صورت جلساتی که وکلا تنظیم کرده‌اند را امضا کنند.
  5. اقدامات بعدی توسط وکیل انجام می‌شود و نیازی به حضور زوجین نیست.
  6. زن باید آزمایش بدهد و برگه عدم بارداری را تحویل وکیل بدهد.
  7. در مرحله آخر صیغه طلاق در محل دفترخانه با حضور زوجین، وکلا و شاهدین انجام می‌شود.
  8. سند طلاق صادر می‌شود و به افراد تحویل داده می‌شود.

برای طلاق توافقی چه مدارکی نیاز است؟

  1. اصل سند ازدواج
  2. اصل شناسنامه زوجین
  3. کارت ملی زوجین

چه مدت زمانی برای طلاق به صورت توافقی نیاز است؟

این نوع طلاق معمولا در مدت زمان کمی انجام می‌شود. اگر هر دو طرف کاملا راضی باشند در کمتر از یک ماه صورت می‌گیرد. اگر در زمان بررسی توسط دادگاه، قاضی متوجه شود یکی از طرفین تمایل به حفظ رابطه دارد، دستور تعویق طلاق را می‌دهد. کمک گرفتن از وکیل روند جدایی را سریع‌تر می‌کند.

مهریه در طلاق توافقی

مهریه مبلغی است که در زمان عقد، مرد موظف است به همسر خودش پرداخت کند. مهریه پشتوانه مالی زن بعد از طلاق محسوب می‌شود چرا که زنان با مشکلات بیشتری برای ازدواج دوم روبرو هستند. در مقابل مردان امکانات بیشتری برای ازدواج مجدد دارند. در طلاق توافقی باید زوجین خودشان به یک توافقی برسند که به چه صورت مهریه پرداخت شود. ممکن است زن تمام مهریه خودش را ببخشد یا تقاضای بخشی از آن را داشته باشد.

اگر می خواهید از همسر خود به صورت توافقی جدا شوید میتوانید به مرکز روانشناسی ندای آرامش روان با مدیریت دکتر امیرپیرایش متخصص زوج درمانی و طلاق مراجعه بفرمایید

02144297670

02144244916

طلاق توافقی بدون حضور زوجین امکان پذیر است؟

در زمانی که هر دو زوج به هر دلیلی شرایط حضور در جلسات دادگاه را ندارند می‌توانند برای خود وکیلی انتخاب کنند تا تمامی مراحل را انجام دهد. پیگیری جلسات مشاوره، ثبت دادخواست، رسیدگی دادگاه، ثبت طلاق در دفتر خانه و.. به طور کامل توسط وکلا صورت می‌گیرد.

طلاق توافقی

طلاق توافقی چه آسیب‌هایی به بنیان خانواده می‌زند؟

طلاق به طور کلی و در هر نوعی آسیب‌هایی جدی به سلامت روان اعضای خانواده می‌زند. در تمامی انواع طلاق اعضا علی‌الخصوص کودکان تنش‌های بسیاری را سپری می‌کنند که در شگل گیری شخصیت آن‌ها نقش بسزایی دارد. در طلاق توافقی عموما همه مسائل به صورت مسالمت آمیزتری انجام می‌شود اما به این معنی نیست که هیچ آسیبی به اعضا وارد نمی‌شود.

طلاق توافقی نیز صدمه‌های روحی و اجتماعی زیادی به افراد وارد می‌کند، فقط ممکن است دعوا و درگیری کمتری در آن رخ دهد. برخی از متخصصین توصیه می‌کنند زنان تا دو سال و مردان تا 4 سال بهتر است برای ازدواج مجدد اقدام نکنند. طلاق توافقی فرصت ازدواج مجدد را عموما در زنان کاهش می‌دهد. با وجود داشتن فرزند این آسیب‌ها عمیق‌تر می‌شود.

حضانت فرزندان در طلاق توافقی با پدر است یا مادر؟

در قوانین ایران اگر فرزندان زیر 7 سال سن داشته باشند حضانت به مادر تعلق می‌گیرد و اگر به بالای این سن باشند حضانت با پدر است. مگر این که یکی از زوجین اختیار را به زوج دیگر تفویض کند. فرزندان چه پیش پدر باشند و چه نزد مادر به هر حال ساختار خانواده‌شان بهم ریخته است و دچار آسیب‌های شدیدی می‌شوند. والدین وظیفه دارند شرایطی را مهیا کنند تا عوارض ناشی از طلاق را به حداقل برسانند. آن ها می‌توانند از مشاوره خانواده کمک بگیرند تا با آگاهی از مسائل پیش رو در این مسیر گام بردارند.

سخن آخر

طلاق آسیب‌های بسیاری را به همراه خودش دارد. اگر زن و شوهر صاحب فرزند باشند این روند سخت‌تر هم می‌شود. طلاق توافقی هم مانند همه جدایی‌ها از این شرایط مستثنی نیست. مشکلات، ناسازگاری‌ها عدم تفاوهم و .. از جمله مسائلی هستند که در هر خانواده‌ای پیش می‌آید. بهتر است در ابتدا قبل از عمیق‌تر شدن مشکلات تا زمانی که روی هم تلنبار نشده‌اند با کمک مشاوره زناشویی به دنبال راه حل مناسب و بهبود کیفیت زندگی زناشویی باشیم. اما اگر به هر دلیلی به این نتیجه رسیدید که جدایی آخرین راه پیش روی شماست بهتر است از تمامی جوانب آن اگاهی کسب کنید تا در آینده دچار آسیب‌های جبران ناپذیری نشوید.

سوالات متداول

زوجین تا چه زمانی بعد از صدور گواهی عدم سازش می‌توانند به دفاتر طلاق مراجعه کنند؟

طرفین تا سه ماه بعد از صدورگواهی طلاق فرصت دارند تا به دفاتر ثبت طلاق و ازدواج مراجعه کنند.

طلاق توافقی چه آسیب‌هایی را همراه خودش دارد؟

این طلاق مانند تمام جدایی‌ها باعث تغییر در شرایط زندگی اعضا می‌شود. پرخاشگری، نا امیدی، احساس شکست، افسردگی، اضطراب بالا، از بین رفتن حس اعتماد، عدم محبت و.. بخشی از این آسیب‌های احتمالی به شمار می‌روند. اگر زوجین دارای فرزند باشند که شرایط بسیار دشوارتر می‌شود.

اگر می خواهید از همسر خود به صورت توافقی جدا شوید میتوانید به مرکز روانشناسی ندای آرامش روان با مدیریت دکتر امیرپیرایش متخصص زوج درمانی و طلاق مراجعه بفرمایید:

کلینیک تخصصی روانشناسی ندای آرامش روان