روانشناس خوب
عوارض تنهایی و تاثیر آن بر زندگی و تفکر انسان بسیار حائز اهمیت است
مطالعه ای که از روانشناسان دانشگاههای مختلف روانشناسی منتشر شده است ، به بررسی رابطه بین انزوای اجتماعی، تنهایی و وخامت جسمی مرتبط با پیری پرداخته است.
با توجه به اینکه تنهایی اشکال مختلف و عوارض متفاوتی دارد به این نتیجه میرسیم که که انزوا اجتماعی و پیری جسمی ممکن است اثرات مخرب بر سلامتی داشته باشد.
تنهایی در سنین مختلف اثرات متفاوتی در سلامت جسم و روج افراد دارد .تجربیات استرس زا ناگزیر با افزایش سن افزایش می یابد. با بالا رفتن سن عوارض تنهایی بیشتر خود را نشان میدهد و تاثیر مخربتری بر انسان خواهد داشت
مظالعات نشان میدهد که تنهایی در کودکی تنها با تنهایی در بزرگسالی و حتی سالخوردگی بسیار متفاوت است
اثرات مخرب تنهایی بر جسم و روح باعث کاهش سیستم ایمنی بدن شده و فرد در معرض بیماریهای گوناگون قرار میگیرد
در سطح سلولی ، محققان دریافتند که شرکت کنندگان در تنهایی سطح اپی نفرین بیشتری در ادرار خود دارند.
آنها توضیح می دهند که این یک هورمون “مبارزه یا پرواز” است که نشان دهنده افزایش سطح برانگیختگی است. همانند فشار خون ، احتمالاً با افزایش سن ، اثر فیزیولوژیکی آشکارتر می شود.
هورمونهای استرس نیز در مبارزه با التهاب و عفونت نقش دارند ، شاید در صورت احساس تنهایی یک عامل مؤثر باشد.
اعتماد به نفس نرمال به فرآیندهای مانند خواب برای بهبودی از استرس نیز تأثیر داشت. محققان شرکت کنندگان جوانتر را تحت نظر داشتند و دریافتند که افراد تنها خواب با کیفیت ضعیف تری دارد و این خود بر سلامت روان و جسم اثر مخربی دارد.
در حالی که خواب با افزایش سن مشکلتر شده، و همراه با تنهایی این روند ترمیم طبیعی احتمالاً بیشتر به خطر می افتد.
تاثیر تنهایی بر سلامت روان باید بصورت جدی مورد بررسی قرار گیرد و از ادامه آن در سنین بالا جلوگیری شود
مرکز مشاوره و روانشناسی ندای آرامش روان با مدیریت دکتر امیر پیرایش با بهرهگیری از برترین دانشآموختگان حوزه روانشناسی ضمن شناخت علل تنهایی و عوارض تنهایی بر جسم و روح افراد، بهترین راهکارها را برای درمان و رهایی از انزوا و کاهش عوارض تنهایی در زندگی افراد در اختیار شما قرار میدهد.