روانشناس خوبزوج درمانی
روش های مقابله با همسر عصبانی
شهریور ۱, ۱۴۰۰
چرا همسرتان زبان شما را نمی فهمد
شهریور ۱, ۱۴۰۰

ضرورت مشاوره پیش از ازدواج

اکثر زوج‌ها در جهان بر این روز بزرگ در زندگی خود تمرکز دارند. بله، صبحت از روز ازدواج است. اما سوال بزرگتر درباره اینکه چه انتظاری از ازدواج خود دارند را نادیده می‌گیرند. زوج‌ها باید در رابطه با صرف زمان و انرژی خود برای ازدواج و همچنین برگزاری روز مراسم عاقلانه عمل کنند، چرا که این روز می‌گذرد اما ازدواج در صورتیکه خوب باشید، برای مدت بسیار طولانی باقی می‌ماند. اگر به دنبال یک ازدواج موفق و خدمات مشاوره قبل از ازدواج هستید، در این مطلب با ما همراه باشید.

امروزه تعداد زیادی از زوج‌ها متوجه شده‌اند که مشاوره قبل از ازدواج بسیار سودمند و کمک‌کننده است. زوج‌ها می‌توانند با صرف وقت برای روابط آینده با دید وسیع‌تری اقدام به ازدواج کنند. این کار به آنها اجازه می‌دهد تا درباره سوالات مهم قبل از ازدواج پرس و جو کنند. بررسی مسائل فعلی و پیش‌بینی مواردی که ممکن است در آینده رخ دهند، درک بهتری درباره برقراری ارتباطی شفاف‌ در آغاز زندگی، به زوج‌ها می‌دهد.

دکتر امیر پیرایش برخی سوالات متداول که زوج‌ها ممکن است در زمان مشاوره قبل از ازدواج از خودشان بپرسند را بیان می دارد:

1- در حال حاضر برقراری ارتباط دقیقا به چه صورت است؟
2- هنگام منازعه چگونه می‌توان مسائل را با هم حل‌وفصل کرد؟
3- انتظارات ما برای آینده چیست؟
4- چگونه می‌توانیم امور مالی را با هم مدیریت کنیم؟
5- آیا انتظارات در روابط جنسی سازگار هستند؟
6- آیا تاکنون درباره بچه‌دار شدن بحث شده است؟
7- وظایفی که در ازدواج خواهید داشت چیست؟
8- آیا سبک‌ زندگی شما سازگار است؟
9- زندگی خود در آینده را چگونه تصور می‌کنید؟

اگر صحبت کردن درباره این سوالات مشکل و دشوار باشد، شاید چند جلسه ملاقات با یک روانشناس و مشاوره قبل از ازدواج بتواند این نگرانی‌ها را رفع کرده و بهترین شروع ممکن برای ازدواج جدید را فراهم نماید.

آنچه که از گذشته مرسوم بوده این است که ازدواج موجب می‌شد تا زوج‌ها تمام زندگی را با هم تجربه کرده و در یک خانه مشترک زندگی کنند. اما امروزه اکثریت زوج‌ها قبل از ازدواج چند سالی را با هم آشنا هستند. بنابر تجربه، اکثر زوج‌ها احساس می‌کنند به نقطه‌ای رسیده‌اند که می‌توانند تصمیم ازدواج را به خود و شخصی که می‌خواهند با او ازدواج کنند، اعلام کنند. البته عوامل دیگری نیز در این مورد موثر هستند. گاهی اوقات ممکن است زوج‌ها پیش از ازدواج مشکلاتی داشته باشند و بابت اینکه مشکلات فعلی در روابط با ازدواج حل‌وفصل می‌شود، امید زیادی داشته باشند. یعنی برای اکثریت افراد، ازدواج نوعی پیام مبنی بر این است که اکنون روابط آنها به اندازه‌ کافی پایدار شده است تا بتوانند آنرا جشن گرفته و ماندگار کنند.
بسیاری از زوج‌ها پیش از آنکه به مشاوره قبل از ازدواج بروند، فکر می‌کنند که ازدواج به خودی خود همه مسائل را حل می‌کند. دلایل این موضوع اغلب پیچیده است. برخی از افراد پس از تعهد ازدواج، متوجه ناراحتی‌های عمیق، خاطرات تحریک‌آمیز و احساسات ناخودآگاه از تجربیات خود می‌شوند.
مشاوره قبل از ازدواج فرصتی برای صحبت کردن درباره انتظارات شما فراهم می‌کند و دلایل این نگرانی‌ها و از بین بردن نا امیدی‌ها کمک می‌کند. مشاوره قبل از ازدواج و سایر شهرها به زوج‌ها فرصتی می‌دهد تا با واقعیت اینکه هر رابطه‌ای ممکن است پس از مدتی دچار مشکل شود، روربرو شوند و با همکاری یکدیگر این مشکلات را در طول زندگی خود کاهش دهند.

دکتر امیر پیرایش افزود در مشاوره قبل از ازدواج ، زوج‌ها می‌توانند مشکلات احتمالی را با صحبت کردن درباره موارد زیر بررسی کنند:

  • چه انتظاراتی از ازدواج با هم دارند؟
  • تجربه آن‌ها از ازدواج والدین در دوران کودکی چه بوده است؟
  • چقدر دوست دارند مشابه یا متفاوت از والدین خود باشید؟

مهمترین مسائل در مشاوره قبل از ازدواج

مشاوران ازدواج متوجه شده‌اند زوج‌هایی که مراسم ازدواج خود را برنامه‌ریزی کرده و به زندگی مشترک متعهد شده‌اند، اغلب اطلاعات کافی از نحوه تعامل مناسب با همسر آینده خود ندارند. لذت احساس تفاهم و درک شدن، شادمانی از وجود شباهت‌ها و تجربه‌های عاشقانه بسیار شگفت‌انگیز است، اما هر زوجی باید تفاوت‌های خود با همسر آینده‌اش را نیز بداند و خود را با آن‌ها تطبیق دهند.

اگرچه این امر ممکن است هراس‌انگیز و چالش‌برانگیز باشد، ولی اذعان، پذیرش و درک تفاوت‌های میان یکدیگر منجر به احساس رابطه‌ای عمیق‌تر می‌شود و به همین علت است که مشاوره قبل از ازدواج و هر جای دیگر از دنیا لازم است. مذاکره در مورد دیدگاه‌ها، نقطه‌ نظرات و چشم‌اندازهای متفاوت می‌تواند احساسات خوبی را به ارمغان بیاورد. مشاوره قبل از ازدواج ، فرصتی است که زوجین درک بیشتری از زندگی با یکدیگر را به دست خواهند آورد.

محیط امن اتاق مشاور فرصتی برای گوش دادن عمیق‌تر و یک‌دلی را فراهم می‌کند. شما می‌توانید دقت کنید که آیا اهداف شما از ازدواج با اهداف نامزدتان مشابه است؟ و آیا او با اغلب افکار شما موافق است؟ در طی مشاوره قبل از ازدواج، نظرات خود را مطرح کرده و از تلاش برای ذهن‌خوانی طرف مقابل اجتناب کنید. در طی مشاوره قبل از ازدواج متوجه خواهید شد، زمانی که یکدیگر را همانگونه که هستیم بپذیریم، می‌توانیم در مواردی که ناهماهنگی وجود دارد امکان تغییر را هم فراهم کنیم.

دکتر پیرایش افزود اغلب این احساسات “عدم تفاهم و درک نشدن” است که باعث نومیدی و خشم شده و همچنین می‌تواند موجب حالت تدافعی زوجین شود. گرچه اگر رابطه بیش از حد آرام باشد، ممکن است خفقان یا بیش‌ از حد مقید و محدودبودن احساس شود. ترس از شروع انجام کاری که منجر به عواقب منفی شود و همچنین ترس از عدم پذیرش می‌تواند منجر به اجتناب از مسائل “دشوار” شود.
در مشاوره قبل از ازدواج و اغلب جاهای دنیا، سوالاتی مثل سوالات زیر مطرح می‌شوند. هیچ پاسخ درست و غلطی وجود ندارد. این سوالات برای تشویق به آغاز گفتگو و شناسایی مشکلات موجود، استفاده می‌شوند:

  1. “خانه” برای من به چه معناست؟
  2. تفریحات مورد علاقه من چیست؟
  3. کدام کشور و چه جایی در فهرست آرزو‌های من قرار دارد؟
  4. اگر این ازدواج رخ ندهد، هنگام پیری بابت چه چیزی تاسف می‌خورم؟
  5. به لحاظ شخصیتی چه اصلاحاتی می‌خواهم در زندگی‌ام ایجاد کنم؟
  6. پول برای من به چه معناست؟
  7. چه شغل ایده‌آلی را باید مد نظر قرار بدهم؟
  8. استرس خود را چگونه مدیریت کنم و در حال حاضر با چه استرس‌هایی مواجه هستم؟
  9. چگونه خود را تسکین می‌دهم؟
  10. آیا بچه می‌خواهم؟ چرا؟ چه موقع؟ چند تا؟
  11. “خانواده” برای من به چه معناست؟
  12. آیا رویای پنهانی دارم؟
  13. من برون‌گرا هستم یا درون‌گرا؟
  14. از چه نوع فیلم/ کتاب/ شوی تلویزیونی لذت می‌برم؟
  15. نگرش من نسبت به روابط جنسی چیست؟
  16. برخی از مهمترین ارزش‌ها/ اعتقادات من چیست؟
  17. یکی از پیش‌غذاهای مورد علاقه من چیست؟
  18. آراستگی/ پاکیزگی چقدر در خانه اهمیت دارد؟
  19. یکی از بهترین تجربیات دوران کودکی من چیست؟
  20. “دوستان” برای من به چه معنا هستند؟
  21. “هدایا” برای من به چه معنا هستند؟
  22. زندگی در شهر/ روستا برای من چه معنایی دارد؟
  23. برقراری رابطه در حال حاضر دقیقا چه شکلی است؟
  24. هنگام وقوع یک اختلاف چگونه می‌توان با یکدیگر مسائل را حل‌وفصل کرد؟
  25. انتظارات من در مورد آینده چیست؟
  26. چگونه در کنار هم امور مالی را مدیریت کنیم؟
  27. آیا تاکنون بچه‌دار شدن مورد بحث قرار گرفته است؟
  28. آیا سبک‌ زندگیتان با هم سازگار است؟ زندگی خود در آینده را چگونه تصور می‌کنید؟

اگر صحبت کردن درباره این مسائل برای شما دشوار باشد، شاید به چند جلسه مشاوره قبل از ازدواج نیاز داشته باشید تا بتوانید این نگرانی‌ها را رفع کرده و بهترین راه‌ حل را ارائه کنید که میتوانید به مرکز تخصصی روانشناسی ندای آرامش روان مراجعه کنید

سخن پایانی دکتر امیر پیرایش

مشاوره قبل از ازدواج نوعی از مشاوره است که زوج‌ها را برای ازدواج آماده می‌کند. مشاوره قبل از ازدواج ، می‌تواند به شما و شریک زندگیتان درباره داشتن روابطی محکم و سالم اطمینان دهد، و برای داشتن ازدواجی پایدار و رضایت‌بخش فرصت بهتری در اختیارتان بگذارد. همچنین، مشاوره قبل از ازدواج به شما کمک می‌کند تا نقاط ضعفی که پس از ازدواج به مشکلات شما تبدیل می‌شوند را شناسایی کنید.

نیاز به مشاوره حضوری در این خصوص دارید ؟!

اگر در این خصوص نیاز به مشاوره حضوری دارید، می توانید با پزشک و روانشناس متخصص دکتر امیر پیرایش تماس حاصل فرمایید و با نحوه مشاوره ایشان آشنا شوید. در صورت تمایل به رزرو وقت ملاقات با منشی دفتر مورد نظر واقع در تهران و یا با شماره مرکز ندای ارامش روان 02144297670تماس حاصل فرمایید.

کلینیک ندای ارامش روان با مدیریت دکتر امیر پیرایش تخصصی ترین مرکز در غرب تهران

نیاز به ویزیت یا مشاوره در منزل دارید؟

اگر ترجیح می دهید که مشاوره در منزل شما صورت گیرد، برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره موبایل مرکز روانشناسی ندای ارامش روان 09924793881 تماس حاصل فرمایید.

نیاز به مشاوره تلفنی یا مشاوره تصویری دارید ؟!

اگر ترجیح می دهید مشاوره بصورت آنلاین و تلفنی یا تصویری از طریق برنامه هایی نظیر Whatsapp و .. صورت گیرد، برای تعیین نوبت و هماهنگی می توانید با شماره 09924793881 تماس حاصل فرمایید.