تاثیر اختلال زناشویی بر کودکان یکی از مواردی است که والدین باید به آن توجه داشته باشند.
تاثیر اختلال زناشویی بر کودکان
تحقیقات نشان داده است که اختلال زناشویی منجر به پیامدهای منفی سلامتی برای کودکان و نوجوانان میشود.
در بررسیها نشان داده شده است که درگیری یا انحلال زناشویی با افزایش صدمات و بیماریهای غیرعمدی و تعداد بیشتری از علائم سلامت جسمی ضعیف همراه است.
در این بررسی همچنین مشخص شد که کودکانی که در خانههای آنها درگیری زیاد گزارش شده است درد، مشکلات سیستم گردش خون و مشکلات بهداشت روانی را از خود نشان دادهاند.
در مقابل، مطالعات دیگر نشان دادهاند که طلاق والدین، به عنوان بخشی از رویدادهای شناخته شده به عنوان “حوادث از دست دادن و خشونت” ، هیچ ارتباطی با افسردگی در بزرگسالی نداشته است.
یافتههای متناقض و نتایج نامتناسب بالقوه برای تأثیر اختلال زناشویی بر سلامت کودکان نشان میدهد که تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.
تا به امروز، بیشتر تحقیقات بر تأثیر اختلال زناشویی بر سلامت جسمی یا رفتارهای بیرونی مانند اختلال کمبود توجه / بیش فعالی یا اختلال مخالف متمرکز شده است.
مراقبان معمولاً به دلیل رفتارهای مختل کننده همراه، اختلالات بیرونی را مشکلتر میکنند. با این حال، اختلالات درونی مانند افسردگی و اضطراب نیز در کودکان تشخیص داده میشود.
شیوع اختلال افسردگی اساسی و اختلالات اضطرابی در کودکان و نوجوانان به ترتیب از 0.6 تا 3٪ و از 2.2 تا 9.5٪ به دست میآید.
مطالعات قبلی نشان داده است که وضعیت زناشویی والدین با اختلالات درونی کودکان در ارتباط است.
يكی از جامعترين مطالعات در مورد تأثير وضعيت تأهل والدين بر مشكلات رفتاری نشان داد كه كودكان هنگام زندگی با والدين كمتر در معرض افسردگی بودند تا يك والد مجرد.
با این حال، این مطالعه همچنین نشان داد که زندگی با هر دو والدین بیولوژیکی در هنگام بروز درگیری، منجر به پیامدهای روحی بدتری برای کودکان نسبت به زندگی با والدین مجرد میشود.
مرکز مشاوره خانواده در تهران – کلینیک مشاوره خانواده در تهران
بسیاری از مطالعات به سابقه خانوادگی اختلالات درونی به عنوان قویترین پیشبینی کننده بیماری روانی بعدی در کودکان اشاره میکنند، اما شواهدی نیز وجود دارد که نشان میدهد وقایع استرس زا در زندگی میتواند به عنوان واسطه تاریخچه خانواده برای شدت علائم افسردگی در کودکان پیش دبستانی ایفا کند.
تحقیقات قبلی مکانیسم احتمالی این رابطه را مشخص کرده است، نشان میدهد که هر والدینی نقش بینظیری در رشد بهزیستی روانشناختی کودک دارد.
هنگامی که یکی از والدین در زندگی کودک مشارکت کمتری دارد، روی رشد طبیعی سلامت روانی آن کودک ممکن است تأثیر منفی بگذارد.
بنابراین، مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه بین اختلالات زناشویی والدین و اختلالات درونی کودک در طی یک دوره 5 ساله انجام شدهاست.
کلینیک و مرکز مشاوره و روانشناسی و روانشناختی ندای آرامش روان
آدرس: تهران، فلکه دوم صادقیه، ابتدای خیابان ستارخان، بلوار شهدای صادقیه شمالی، نبش کوچه مرودشت، پلاک ۴، واحد ۷
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۴۴۹۱۶-۰۲۱
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۹۷۲۵۱-۰۲۱
تلفن نوبت دهی و رزور ۴۴۲۹۷۶۷۰-۰۲۱
اگر به مشاوره تلفنی نیاز دارید میتوانید در هر ساعت از شبانه روز از طریق تلفن همراه خود با این شماره تماس بگیرید
۰۲۱-۷۴۴۷-۱۲۳۴
همچنین برای شارژ حساب کاربری خود برای استفاده از خدمات روانشناختی کد
۲۵#*۵۰۰* را شماره گیری نمایید
http://aramesheravan.com
در کلینیک ندای آرامش روان امیر پیرایش دکترای روانشناسی زوج و پیش از ازدواج و بیش از ۲۰۰ متخصص دیگر مشغول به فعالیت میباشند.