روانشناس خوبزوج درمانی
اثرات و عوارض طلاق:
اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۰
راهکارهای بعد از ازدواج:
اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۰

اقدامات و راهکارهای قبل از ازدواج:

در نظر گرفتن سازمان و یا مرجعی جهت تمرکز نمودن بر مسائل خانواده:

چاره اندیشی در راه تشکیل چنین ارگانی مسلماً با حمایت و تلاش مسئولان دلسوز کشور ما امکان پذیر است.

توجه به سن مناسب ازدواج:

بر والدین است که جهت حفظ سلامت فرزندانشان از ازدواج های شتاب زده و در سنین کمتر از 18 سال خودداری نمایند. از نظر قانونی نیز توجه به سن قانونی ازدواج و بالابردن آن تا حد 18 الی 20 سال می تواند راهکاری موثر برای حل مشکلات و معضلات جسمی و اجتماعی ناشی از آن باشد.

لزوم توجه بیشتر به رعایت موازین قانونی در ازدواج: 

متأسفانه تعدادی از ازدواج ها فقط در عرض چند ساعت تشکیل می گیرد و با بهانه محرم شدن بدون انجام تشریفات قانونی و یا مهلت زمانی لازم ، صیغه عقد شرعی جاری شده و تنها ضمانت اجرایی آن گاهی فقط یک برگ چک می باشد که به عاقد داده می شود . چنانچه ازدواج که یک مسئله مهم در زندگی است، انجام امور قانونی آن و حتی خواندن صیغه عقد نیز باید جدی گرفته شده و با متخلفین برخورد شود و اگر زمانی را برای آشنایی بیشتر، قبل از ازدواج در نظر بگیرند می تواند تا حدود زیادی در پیشگیری از تعارضات خانوادگی و بروز طلاق موثر باشد.

جلوگیری از ازدواج های تحمیلی:

آقای دکتر امیر پیرایش اظهار داشت ، راه صحیح ازدواج این است که با تشریک مساعی و همفکری و مشورت و تبادل نظر والدین و فرزندان صورت گیرد و تنها ملاک عمل پسندیدن پدر و مادر نباشد.

به روز کردن قوانین و مقررات مربوط به ازدواج و طلاق :

هر چند بسیاری از قوانین و مقررات مربوط به ازدواج و طلاق به روز بوده و بر اساس شرایط زمانی حاضر در آنها تجدید نظر شده اما هنوز قوانینی وجود دارد که مصوبه بیش از 70 سال قبل بوده که در این قوانین جرایم مالی در نظر گرفته بسیار کم و محدود بوده که زمینه را برای وقوع طلاق در جامعه فراهم می کند. گاهی نیز جرایم در نظر گرفته شده برای تخلفات دفاتر ازدواج نیز بسیار محدود می باشد.

آموزش مهارتهای زندگی به زوجین قبل از ازدواج:

فراگیری مهارتهای زندگی به شیوه ای درست و منطقی و بر اساس اصول علمی و شناخته شده می تواند باعث توانمندی زوجین گردد و تا حدود زیادی راهگشای پیشگیری از مشکلات زناشویی باشد . در حال حاضر هیچگونه آموزش خاصی در این مورد به زوجین ارائه نمی شود.

تحقیق و آشنایی با طرف ازدواج فرزندان:

در جامعه ما معمول است که بعضی افراد بعد از خواستگاری و عقد، دوره آشنایی را آغاز می کنند . اما بهترین روش این است که قبل از خواستگاری و یا پاسخ مثبت دادن، فرآیند آشنایی و تحقیق شروع شود.

اطمینان از سلامت جسمی و روانی زوجین:

این حق مسلم هر طرف ازدواج است که از سلامت جسمی و روانی طرف مقابل اطمینان یابد و حتی می تواند علاوه بر موارد الزامی اولیه قبل از ثبت ازدواج، بررسی های دیگری را از قبیل سایر بیماری های واگیر مانند ایدز، و یا بیماری های ارثی تقاضا نماید. تحقیق و بررسی در مورد بیماری های خاصی که ممکن است در B هپاتیت هموفیلی، عقب ماندگی های ذهنی، معلولیتهای جسمی، ،MS خانواده طرف ازدواج وجود داشته باشد مانند بیماری بیماری های روانی و در ازدواج های فامیلی انجام مشاوره ژنتیک می تواند ما را از سلامت زوجین و فرزندانشان در آینده مطمئن ساخته و حتی از نظر بررسی سلامت روانی می توان به روانپزشک نیز مراجعه نمود. بسیاری از والدین زوجین در هنگام ازدواج آگاهی نسبتاً کمی درباره این موارد دارند.

آگاه سازی دختران و پسران از حقوق و وظایف زن و مرد و خانواده:

گنجاندن این مبحث در مباحث درسی و یا واحدهای درسی تمام رشته های دانشگاهی و دبیرستانی می تواند تا حدودی نسل جوان را با حقوق خانواده آشنا نمود تا بتوانند در هنگام ازدواج تصمیم گیری آگاهانه اتخاذ نمایند. نقش روحانیت محترم و رسانه های ارتباطی بخصوص تلویزیون در این مورد می تواند بسیار کارساز باشد.