روانشناس خوبزوج درمانی
مشکلات بعد از طلاق از دیدگاه دکتر امیر پیرایش
شهریور ۱۰, ۱۴۰۰
علائم اختلال پارانوئید ؟
شهریور ۱۱, ۱۴۰۰

اعتماد دوباره بعد از خیانت چگونه؟

دکتر امیر پیرایش گفت:خیانت یک آفت خاموش است که روابط ما را کم کم تضعیف میکند تا اینکه منزوی، ناامید و بی اعتماد شویم. تجربه بی وفایی شریک زندگی، میتواند مانند یک حکم اعدام احساس شود و از بسیاری جهات چنین است. اما شما باید سعی کنید بفهمید که چگونه میتوانید خیانت را به یک کاتالیزور مهم برای تغییر تبدیل کنید و با ریشه یابی درد خود و یافتن درمان خیانت، وضعیت را بهبود بخشید.

اگر شما قربانی خیانت هستید حتما این سوال را در ذهن دارید که آیا با زنی که خیانت کرده میشود زندگی کرد؟ یا بر عکس آیا با مردی که خیانت کرده میشود زندگی کرد؟

این درست است بازسازی رابطه بعد از خیانت، هرگز آسان نیست، اما گاهی لازم است یک فرصت جبران در نظر بگیرید. برای این کار ابتدا بر درد قلبتان غلبه کنید و بیاموزید که چگونه فردایی بهتر را برای خود رقم بزنید و چگونه دوباره زندگی کنید.

مراحل بازگشت به زندگی بعد از خیانت زن یا مرد

ما در اینجا به شما کمک میکنیم تا یاد بگیرید اعتماد بعد از خیانت هم شکل میگیرد. همانطور که میدانید خیانت تاثیر زیادی در زندگی مشترک و رابطه عاشقانه دارد. از جمله خشم و عصبانیت نسبت به همسر، از دست رفتن اعتماد به نفس و همچنین فقدان اعتماد به همسر و…

بلکه برای مقابله واقعی با خسارات ناشی از اعتماد از دست رفته، باید مراحل بهبودی و اعتماد دوباره بعد از خیانت را درک کنیم تا راهی برای بهبود رابطه پیدا کنیم. لذا مراحل بهبود بعد از خیانت را در ادامه شرح داده ایم:

 مرحله 1: انکار

اولین مرحله ارزیابی مجدد پس از از دست دادن اعتماد “انکار” است. انکار معمولاً از طریق رفتارهای اجتنابی انجام میشود. در این مرحله ما خود را گم میکنیم. در واقع ما وانمود میکنیم که این اتفاق هرگز رخ نداده است تا درد ناشی از آن را حس نکنیم.

مرحله 2: شناخت و درک خیانت

برای التیام درد و بازسازی رابطه بعد از خیانت، باید واقعیت را تشخیص دهید و آن را بپذیرید. حال هر چقدر که این واقعیت تلخ و دردناک باشد.

مرحله 3: احساس درد و رنج

روانشناسی بعد از خیانت عنوان میکند که هنگامی که فرصتی برای تصدیق وضعیت خود پیدا کردیم، مرحله بعدی شامل یک موج دردناک است که تحمل آن اغلب دشوار است.

در حالی که این مرحله، اغلب مرحله ای است که سعی میکنیم آن را نادیده بگیریم، اما بسیار مهم است و باید مورد استقبال قرار گیرد.

مرحله 4: خشم شروع میشود

چهارمین مرحله از روند بهبودی و کسب دوباره اعتماد بعد از خیانت، معمولاً عصبانیت و خشم است که هم نیرو آور است و هم محدود کننده. میدانیم که عصبانیت احساس خوبی نیست، اما میتواند یک کاتالیزور مهم برای بهبودی باشد. در این مرحله درگیری و درد بیشتری وجود دارد اما گذر از این مرحله برای رسیدن به پاسخ این سوال که آیا بخشیدن خیانت کار درستی است یا خیر لازم است.

مرحله 5: کنار گذاشتن توهمات

بعد از اینکه فهمیدیم باید واقعیت مربوط به وضعیت کنونی رابطه خود را بپذیریم (و در عصبانیت خود غوطه ور شدیم و برای مدتی ناراحت و افسرده ماندیم)، به نقطه ای میرسیم که توهمات خود را از بین میبریم و شروع به دیدن واقعیت ها میکنیم.

مرحله 6: تغییر

هنگامی که توهمات خود را از بین بردیم و دنیا (و شرایط خود) را همانطور که هستند پذیرفتیم، معمولاً تغییر چشمگیری را در نگرشمان تجربه میکنیم که میتواند یک چیز خوب یا یک چیز بد باشد. اگر شک خود را حفظ کرده و در گذشته سیر کنید، تغییر منفی خواهد بود. اگر روی آینده و چیزهایی که میتوانید کنترل کنید متمرکز باشید، این تغییر مثبت خواهد بود

پست کاربر

برای شکل گیری دوباره اعتماد بعد از خیانت چه کار کنیم؟

همانطور که عنوان کردیم اگر واقعیت خیانت را پردازش نکنیم و به یک نگرش درست برای تغییر نرسیم، اعتماد ما به دیگران از بین میرود. بعد از اینکه یکبار خیانت ببینیم، ما دیگر نمیتوانیم به هیچکس اعتماد کنیم. همانطور که اگر بهترین دوست ما، ما را فریب دهد، فکر میکنیم همه دوستان قادر به این عمل شوم هستند.

نتیجه گیری دکتر پیرایش:

یا بعد از خیانت میشود زندگی کرد؟ میتوان گفت تا حد زیادی جواب این سوال به خود شما بستگی دارد و در درون خودتان نهفته است. زیرا اولین شخصی که باید به او اعتماد کنید خودتان هستید. اگر شما به همسرتان خیانت کرده اید، حتما میدانید جلب اعتماد همسر بعد از خیانت کار بسیار سختی است، لذا قبل از هر چیز شما باید به احساسات درونی خود اعتماد کنید.

 

اگر خیانت را تجربه کرده اید می توانید با مشاورین با تجربه کلینیک ندای آرامش روان در ارتباط باشید :

02144297670

02144244916